Mogelijkheden bij uitvaart

Uitvaartbloemen

Persoonlijk en passend afscheidsbloemwerk

Uitvaartbloemen helpen om op een persoonlijke en passende manier afscheid te nemen van de overledene. Bij een uitvaartplechtigheid worden bloemen gegeven als laatste eer aan de overledene, om de liefde voor de overledene te tonen en ook als troost en blijk van medeleven aan de familie en naasten van de persoon die is overleden.

Interesses, passies, mooie momenten uit het leven van de overledene en zelfs eigenaardigheden kunnen tot uiting worden gebracht. Ook persoonlijke kenmerken zoals eigenzinnigheid, uitbundigheid of juist een meer ingetogen karakter.

Bij Rebelle Bloemstyling is het mogelijk om met naasten, in besloten kring, het bloemwerk te maken onder begeleiding van de bloemist. Dit gebeurt meestal op een avond; dan is de winkel leeg en rustig. Op deze momenten worden vaak mooie herinneringen met elkaar gedeeld; soms gelachen en soms gehuild.

Uitvaartbloemen

Laatste momenten

Uitvaartfotografie

Afscheid vastleggen in beelden

Uitvaart- en afscheidsfotografie is het in beeld brengen van de liefde  en verbondenheid die tijdens een uitvaartplechtigheid duidelijk zichtbaar is. Een afscheid gaat namelijk niet alleen over verdriet, maar ook over liefde, herinneringen en verbondenheid. Een afscheidsfotograaf kan helpen in dit proces door die laatste momenten vast te leggen. Zo groeit het beeld van vandaag uit tot de herinnering voor morgen.

Tijdens de uitvaartplechtigheid worden er foto’s gemaakt. Een twintig foto’s in een album worden je bij het nagesprek kosteloos aangeboden. Dit is namelijk een onderdeel van het pakket wat ik aanbied. Wil je de hele uitvaart vastleggen, dan geldt een ander tarief.

Grietje van der Reijnst van VDR Fotografie uit Joure legt deze laatste momenten op een intieme en liefdevolle manier vast. Zij is als fotograaf op de achtergrond aanwezig om foto’s te maken van de laatste momenten.

 

begeleiding bij baby-uitvaarten
Romy van der Wiel Uitvaartzorg, passend bij wie je bent en wat je kunt.

Emotie

Uitvaartmuziek

Muziek is de taal van emotie

De favoriete muziek van je overleden dierbare en je eigen gevoelens verwoord door muziek.

Muziek maakt een uitvaartplechtigheid persoonlijk en kan mensen bijeenbrengen in hun verdriet. Vaak weten de nabestaanden duidelijk aan te geven welke muziek zij willen laten horen. Een favoriet liedje of klassiek stuk. Soms is het nog een vraagstuk. Daarbij kan ik je helpen.

Live uitvaartmuziek
Je kunt ook kiezen voor een live-optreden. De muziek komt dan nog meer binnen en maakt het afscheid nog persoonlijker. Het optreden kan bij aanvang van de plechtigheid, bij het verlaten van de locatie, bij de begrafenis, maar ook tijdens de condoleance en de uitvaart- plechtigheid.

uitvaartmuziek

Muzikaal rouwen
Het kan zijn dat je een goede herinnering hebt aan een bepaald lied, omdat je dit lied deelde met de overledene; misschien vaak samen gezongen of gespeeld op een instrument. Je wilt dit graag laten horen, maar je weet niet of dit tijdens de uitvaartplechtigheid gaat lukken.

Hans Wempe Muziekproducties begeleidt projecten waarbij het verlies van een dierbare een rol speelt. In zijn studio kunnen nabestaanden, familieleden of vrienden zingen of spelen. Het eindresultaat open cd wordt dan tijdens de uitvaartdienst ten gehore gebracht.

uitvaartmuziek