Organisatie: Romy van der Wiel Uitvaartzorg en VDR Fotografie
Datum: zaterdag 5 november
Locatie : Hobbe van Baerdt Tsjerke, Joure
Tijd      : 11.00 – 16.00 uur

Toegang: gratis

Afscheid nemen, rouwen en herinneren; we krijgen er allemaal mee te maken. Steeds meer mensen verdiepen zich daar bij leven al in. Wat zijn de trends en de ontwikkelingen. En natuurlijk wat zijn de mogelijkheden als het om een afscheid gaat?

De gedachte dat de uitvaartbranche saai is willen we op deze dag wegnemen. Samen met unieke bedrijven willen wij bezoekers op een laagdrempelige manier inspireren en informeren over de mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid met een gekleurd randje.

Deelnemende bedrijven:

BLACK EFFECT
Black Effect organiseert workshops bedoeld voor mensen die in de rouw zijn en steun en helderheid kunnen gebruiken. Dit kan aan de hand van gesprekken, maar ook door praktisch aan de slag te gaan. Je maakt een armband van leer en/of meegebrachte materialen van thuis. De workshops worden ondersteund door livemuziek.
www.blackeffect.nl

STICHTING AMBULANCE WENS NEDERLAND
Dit is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers, die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulance. Een heel klein gebaar voor ernstig zieke mensen.
www.ambulancewens.nl

STICHTING EEN SAM VOOR JOU
Sam is een zandknuffel met het geboortegewicht van je overleden baby. De knuffel wordt exclusief voor jou gemaakt. Omdat elke Sam individueel handgemaakt is, heb je zelf invloed op de kleurstellingen van jouw Sam. Op deze manier kunnen we een knuffel maken die bij jou, je gezin en je baby past. Als je wilt kun je eigen stof van kistje, wiegje of mandje opsturen die we verwerken in je eigen Sam.
www.eensamvoorjou.nl

HEMELWIEG
Een Hemelwieg is gemaakt om een mooi afscheid te verzorgen voor kindjes die zijn overleden in de baarmoeder. Het is een moeilijke tijd en dan wil je je kindje nog even bij je houden voordat het afscheid komt. Deze periode wordt langer mogelijk met de wateropbaring.
www.hemelwieg.nl

RENNY SPOELSTRA UITVAARTZORG
Elk mens laat een uniek verhaal achter als zij of hij vertrekt. Mijn hart is mijn leidraad en ik beschouw het elke keer weer als een uitdaging om een uitvaart op een goede manier te begeleiden. 
Samen met Romy van der Wiel Uitvaartzorg biedt ze ook begeleiding aan ouders van kindjes die tijdens de zwangerschap of na de geboorte zijn overleden.
www.rennyspoelstra-uitvaartzorg.nl

PRAKTIJK LAVIN VERLIES- EN ROUWBEGELEIDING FRIESLAND
Rouw is ingewikkeld, gecompliceerd, gelaagd en soms hard werken. Dit mag tijd, aandacht en ruimte vragen en moet er vooral mogen zijn. Met alle emoties die erbij komen kijken. Als rouwbegeleider maakt Claudia hier, samen met de cliënt, ruimte en tijd voor.
www.praktijklavin.frl

WADDENWOOD
Waddenwood staat voor hout uit de directe omgeving van de Waddenzee. Het hout inspireert Michel tot het scheppen van pure, biologische urnen in alle denkbare soorten en maten. Ook maakt hij grafmonumenten van een puur stukje natuur: waddenhout.
www.waddenwood.com

MUZIKAAL ROUWEN
Hans begeleidt mensen in zijn studio waarbij het verlies van een dierbare een rol speelt. Familieleden of vrienden van de overledene zingen of spelen in de studio. Soms wordt er ook een tekst ingesproken. Het eindresultaat komt op een cd en wordt afgespeeld tijdens de uitvaart. Zo wordt het afscheid uniek en persoonlijk.
www.hanswempemuziekproducties.nl

BEERENBERG
Het maken van unieke Beerenberg kisten gaat hand in hand met de liefde voor bijzondere dingen maken. Dimitri en Mark zijn jarenlang actief geweest in de beeldende kunst. Met deze ervaring leveren zij een mooie bijdrage aan de families die het bijzonder vinden om leven te geven aan de spreekwoordelijke ‘laatste jas’ van hun dierbare.
www.beerenberg.nl

TINE COMMUNICATIE
Als het moment van afscheid daar is, wie neemt dan het woord? Dat kan de dominee zijn, iemand van de familie of een uitvaartspreker. Tine Haantjes is uitvaartspreker en luistert, schrijft en spreekt. Ze zorgt voor een passend afscheid. Je eigen levensverhaal bij leven laten beschrijven is een bijzondere ervaring. Je overziet je leven op een andere wijze. Ook dat doet Tine.
www.tinecommunicatie.nl

NUNAZORG
Na de uitvaart moet er veel geregeld en georganiseerd worden, terwijl je hoofd er meestal nog niet naar staat. Veel vragen van praktische en/of emotionele aard kunnen je overvallen. Wie regelt de administratie? Wie regelt de nalatenschap? Wanneer ga je weer aan het werk of naar school? NuNazorg helpt met het vinden van antwoorden op vragen die er spelen.
www.nunazorg.nl

REBELLE BLOEMSTYLING
Interesses, passies, mooie momenten uit het leven en zelfs eigenaardigheden van de overledene kunnen tot uiting worden gebracht in rouwbloemwerk. Bijvoorbeeld door persoonlijke voorwerpen te verwerken.
www.rebellejoure.nl

NATUURBEGRAAFPLAATSEN FRYSLÂN
Begraven in de vrije natuur, bij een boom, op een open plek in het bos of in de nabijheid van water. Een natuurbegraafplaats is een kleurrijk decor voor een afscheidsdienst en een bijzondere plek om te herdenken. De invulling van een uitvaart wordt steeds persoonlijker en op voorhand bespreekbaar. Bij leven al een mooie plek kiezen om begraven te worden, hoort daarbij. Natuurbegraven kan op Natuurbegraafplaats Fryslân in Nieuwehorne en Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis in Sondel. 
www.natuurbegraafplaatsfriesland.nl

EVERTREE
Evertree is een 100% biologische urn die uit de as en de herinneringen aan onze dierbaren een levende boom laat groeien. Door een Evertree te planten, creëren we niet alleen een waardig gedenkteken, maar leveren we ook een belangrijk bijdrage aan een betere wereld – voor alle generaties na ons.
www.evertree-nederland.nl

AGNES HOEFMAN ROUWTEXTIEL
Agnes Hoefman maakt mooie wades. Een wade is een rechthoekige doek van zachte, biologisch afbreekbare, stof waar de overledene in gewikkeld wordt. Doorgaans wordt er gebruik gemaakt van een opbaarplank. Zo is de overledene nog dichtbij en gemakkelijk aan te raken. Ik maak op verzoek graag een wade voor kleine en grote mensen. 
[email protected]

DE WILGENSTUDIO
Mooie duurzame gevlochten grafmanden en grafbaren van Nederlandse bodem uit Leeuwarden. Waaronder gebruik van eigen biologische wilgenteelt, hout van Staatsbosbeheer en wol van schapen die grazen op onze Nederlandse natuurbegraafplaatsen. Keuze uit vele verschillende modellen en kleuren. Bovendien is op aanvraag de mogelijkheid om het product persoonlijk te maken.
www.dewilgenstudio.nl

RUWARD POSTMORTALE ZORG
Het visueel afscheid nemen is zeer belangrijk om een goede start te maken met het rouwproces. Een kwalitatief goede verzorging van de overledene is hiervoor de basis. Michel en Nienke van RPZ zijn gespecialiseerd in cosmetica en haarverzorging.
www.ruwardpostmortalezorg.nl