Uitvaart Fair 2023 Lemmer

UITVAART FAIR 2023
        LEMMER

 

Organisatie : Romy van der Wiel Uitvaartzorg en VDR Fotografie
Datum          : zaterdag 18 maart
Locatie          : Tsjerke oan it Dok
Plaats            : Lemmer
Tijd                 : 11.00 – 16.00 uur
Toegang       : gratis

MOGELIJKHEDEN
Afscheid nemen, rouwen en herinneren; we krijgen er allemaal mee te maken. Steeds meer mensen verdiepen zich daar bij leven al in. Wat zijn de trends en de ontwikkelingen. En natuurlijk wat zijn de mogelijkheden als het om een afscheid gaat?

INSPIREREN EN INFORMEREN
De gedachte dat de uitvaartbranche saai is willen we op deze dag wegnemen. Samen met unieke bedrijven willen wij bezoekers op een laagdrempelige manier inspireren en informeren over de mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid met een gekleurd randje.

Deelnemende bedrijven:

 

VDR FOTOGRAFIE
Grietje is levensfotograaf en maakt herinneringen van het afscheid tastbaar. Foto’s kunnen enorm helpen bij het verwerken van het verlies van een dierbare. Ze geven een basis om het verhaal te vertellen, te delen met de mensen die je lief zijn. Maar ze helpen ook wanneer het stil is en je alleen bent met je verdriet.

ROMY VAN DER WIEL UITVAARTZORG
Er is niks mis met standaard, maar het kan ook anders. Dat is de drijfveer van Romy. Op weg helpen naar een mooi afscheid. Passend bij wie je bent én wat je kunt. Een afscheid vertelt namelijk een eigen verhaal. Een verhaal over stilstaan, omzien en herinneren.
                                                         

LAFEY
Wanneer jij iemand hebt verloren die je zeer dierbaar is, kan het zijn dat het lastig is om het plezier terug te vinden; het plezier wat er voorheen wel was. Je merkt dat je overspoelt kan worden door heftige emoties en negatieve gedachten. Het ontbreekt je met regelmaat aan energie en zin om wat te ondernemen.
Als de rouw jou beperkt om de draad van het leven op te pakken, dan kan het zijn dat het nodig is om begeleiding in te schakelen zodat het jou wel gaat lukken. Het doorvoelen van de eigen verlieservaring met als doel het op weg zijn naar verwerking, zorgt voor heling.

PETER MANDERS BLOEMIST
Een waardig afscheid met bloemen, zodat het afscheid nog persoonlijker wordt. Peter Manders begeleidt je bij het afscheid van een dierbare. Tijdens een persoonlijk gesprek en met verschillende boeken laat hij zien hoe je het afscheid persoonlijker kunt maken met bloemen. Het milieuvriendelijke lint wordt in eigen beheer gedrukt in diverse kleuren.

ROUWTEXTIEL
Textiel voor tijdens de uitvaart en daarna!
Alberta maakt wades, herinneringen van textiel en accessoires van stof. Vanuit liefde voor textiel en vanuit liefde om de overledene op een liefdevolle manier ’toe te dekken’ met een mooie doek; een wade.
Een wade is een liefdevolle omhulling van het lichaam met een doek.
Alle wades zijn gemaakt van biologische stoffen en de meesten zijn geschikt voor natuurbegraafplaatsen Rouwtextiel vindt aandacht voor de natuur belangrijk, ook tijdens de uitvaart! Daarnaast is het mogelijk om van kleding van de overledene een troostvolle herinnering te laten maken, bijvoorbeeld een knuffel of een lapjesdeken.

FROUKJESKE ABMA
Stervens- en rouwbegeleiding
In de laatste levensfase komen er veel vragen op je af: Wat wil je nog, wat moet er nog en wat is er nog mogelijk? Frouk Jeske neemt je mee en staat naast je in dit intense proces van levenseinde.
Rouw is een proces en ieder gaat hier op zijn eigen manier mee om. Frouk Jeske kijkt waar de rouw in je lijf zit en hoe zij je hierin kan begeleiden m.b.v. specifieke massagetechnieken.d

MUSICAROSA
Muziek bij een uitvaart raakt en verbindt. Bij een live optreden komt de muziek nog meer binnen en het maakt het afscheid nog persoonlijker. Het biedt troost aan nabestaanden en draagt eraan bij dat de uitvaart een dierbare herinnering wordt. Met livemuziek een waardevolle bijdrage leveren dat is wat Hans en Mariska van MusicaRosa belangrijk vinden. Dat kan in een crematorium zijn of tijdens een kerkdienst. Maar ook in een restaurant of buiten.

EEN STIJLVOLLE UITVAART.NL
Een ‘stijlvolle’ uitvaart houdt dierbare herinneringen levend. Daarbij speelt ook het vervoer een belangrijke rol. Aan de laatste rit kun je een bijzondere invulling geven. Denk daarbij aan traditioneel vervoer met paard en koets of met paard en wagen. De familie Hoekstra beschikt over o.a. een witte en zwarte rouwkoets, een boerenwagen en een paardentram.

VAN DER VELDE DIENSTVERLENING
Het ontzorgen en praktisch dienstbaar zijn in de moeilijkste momenten van het leven, daar zet Kris van der Velde zich voor in. Zowel in de voorbereiding als de afwikkeling van uw nalatenschap in de hoedanigheid van executeur, zaakwaarnemer of gevolmachtigde. Samen met uw notaris wordt alles, met betrekking tot de afwikkeling en verdeling van uw nalatenschap, voor de nabestaanden goed geregeld. Een goede voorbereiding op een afscheid van het leven geeft rust voor u en uw nabestaanden.

TINE COMMUNICATIE
Als het moment van afscheid daar is, wie neemt dan het woord? Dat kan de dominee zijn, iemand van de familie of een uitvaartspreker. Tine Haantjes is uitvaartspreker en luistert, schrijft en spreekt. Ze zorgt voor een passend afscheid. Je eigen levensverhaal bij leven laten beschrijven is een bijzondere ervaring. Je overziet je leven op een andere wijze. Ook dat doet Tine.

EEN SAMENLOOP
Voor het opruimen van spullen en het vinden van een nieuwe balans als er een dierbare is overleden. Voor als je zelf niet meer lang te leven hebt, of als de balans in je hoofd en woning weg is. Als opruimondersteuner, creatief meedenker en ervaringsdeskundige kan ik jou daarbij helpen. Een praktische ondersteuning op een respectvolle manier, waarbij jij de regie houdt.

NATUURBEGRAAFPLAATS FRIESLAND
Begraven in de vrije natuur, bij een boom, op een open plek in het bos of in de nabijheid van water. Een natuurbegraafplaats is een kleurrijk decor voor een afscheidsdienst en een bijzondere plek om te herdenken. De invulling van een uitvaart wordt steeds persoonlijker en op voorhand bespreekbaar. Bij leven al een mooie plek kiezen om begraven te worden, hoort daarbij. Natuurbegraven kan op Natuurbegraafplaats Fryslân in Nieuwehorne en Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis in Sondel. 

EVERTREE
Evertree is een 100% biologische urn die uit de as en de herinneringen aan onze dierbaren een levende boom laat groeien. Door een Evertree te planten, creëren we niet alleen een waardig gedenkteken, maar leveren we ook een belangrijk bijdrage aan een betere wereld – voor alle generaties na ons.

DE WILGENSTUDIO
Mooie duurzame gevlochten grafmanden en grafbaren van Nederlandse bodem uit Leeuwarden. Waaronder gebruik van eigen biologische wilgenteelt, hout van Staatsbosbeheer en wol van schapen die grazen op onze Nederlandse natuurbegraafplaatsen. Keuze uit vele verschillende modellen en kleuren. Bovendien is op aanvraag de mogelijkheid om het product persoonlijk te maken.

DE HOUTEN KIST
De Houten Kist is een ambachtelijk product van Louis Alons. Een robuuste kist van eerlijk en onbehandeld hout uit Flevoland. Deze handgemaakte uitvaartkist van massief populieren heeft een natuurlijke uitstraling en ziet er stijlvol uit. Er wordt alleen gebruik gemaakt van eerlijk hout uit de polder, biologisch afbreekbare lijm en jute voor de binnenkant. Het afsluiten gebeurt met een schuifdeksel.

YVONNE LIFECASTING
Een kunstwerk samen met je gezin of geliefde, van jezelf of een beeld van je eigen lichaam. Alles is mogelijk met bodycasting. Een herinnering dat in een tastbaar beeld wordt omgezet. Dat blijft en dat met de jaren steeds meer een emotionele waarde krijgt.
Yvonne Lifecasting staat voor kwaliteit en persoonlijke aandacht.

URNVOORTHUIS.NL
Overleden dierbaren met gepaste schoonheid en waardering gedenken.
In het atelier worden unieke items naar wens gemaakt, gegoten in siliconen mallen of ambachtelijk in vormzand. Op afspraak kun je dit proces bijwonen om te zien hoe jouw opdracht tot stand komt. Het hebben van een tastbare en waardige herinnering is voor veel mensen een onmisbare bron van kracht  tijdens het rouwproces.

CONDOLE
Condole is een app die iedereen, die met verlies te maken krijgt, ondersteuning biedt. Direct na overlijden, maar ook in de periode na de uitvaart. De app biedt een digitaal condoleanceregister voor het ontvangen van persoonlijke herinneringen en een troostomgeving voor praktische hulp op de momenten dat je hier als nabestaanden behoefte aan hebt. Kortom: Condole zorgt voor (blijvende) verbinding bij verlies.