Crematie en begrafenis Friesland

Crematoria en begraafplaatsen Friesland

Net zo divers als de inwoners van Friesland, zijn haar crematoria en begraafplaatsen. Verspreid door de regio bevinden zich er meerdere. Het beheer van begraafplaatsen is meestal in handen van de betreffende gemeente, maar soms ook van een kerkelijke organisatie of stichting. Waar je voorkeur ook naar uitgaat; het zijn stuk voor stuk bijzondere plekken met een eigen karakter.

 

CREMATORIUM HASKERPOORT

Crematorium HaskerPoort is een onafhankelijk crematorium. Het ligt tussen Oudehaske en Heerenveen en is omgeven door mooie landerijen. Bij Crematorium HaskerPoort bieden ze ruimte, rust en tijd om op een waardige manier afscheid te nemen van de overleden dierbare. Er zijn verschillende ruimtes waar je afscheid kunt nemen. 

Crematorium HaskerPoort
Haskerpoarte, 8465 HP  Oudehaske

Crematorium HaskerPoort

ANDRINGASTATE AFSCHEIDSCENTRUM EN CREMATORIUM

Een afscheidscentrum op een unieke en sfeervolle locatie met uitzicht over de Friese landerijen. Andringastate heeft meerdere sfeervolle ruimtes, bijvoorbeeld een intiem afscheid in het koetshuis, de hooimijt of een afscheid in de aula voor een groter gezelschap.  Na afloop van de afscheidsplechtigheid kun je, samen met de genodigden, informeel samenzijn in de koffiekamer, met uitzicht op de Friese landerijen.

Andringastate, afscheidscentrum & crematorium
It Aldlân 4, 9034 XB  Marsum

 

 

Andringastate Crematorium

DELA SCHOTERHOF CREMATORIUM NIEUWESCHOOT

In het crematorium in Nieuweschoot (Heerenveen) heerst een intieme, rustgevende sfeer. Er is een ruime, sfeervolle aula. De twee restaurants zijn samen te voegen tot een grote ruimte. Ook in deze ruimtes kan de plechtigheid eventueel gevolgd worden.

Crematorium Heerenveen
Rotstergaastweg 45, 8452 LA  Heerenveen

 

 

 

Schoterhof Crematorium Nieuweschoot

NATUURBEGRAAFPLAATSEN FRIESLAND

Begraven in de vrije natuur, onder een boom, in een open plek in het bos of in de nabijheid van water. Natuurbegraven, het kan op de natuurbegraafplaatsen in Friesland: Natuurbegraafplaats in Nieuwehorne of Bremer Wildernis in Sondel. De natuurbegraafplaats en het graf worden onderhouden op een ecologische, milieuvriendelijke wijze om een informele plaats te creëren waar zowel mens, dier als plant voordeel bij heeft. Je hebt de vrijheid om een eigen plek uit te zoeken en te reserveren. In de natuur kan de plechtigheid plaatsvinden.

Natuurbegraafplaats Nieuwhorne
8e wijk, Nieuwehorne

Natuurbegraafplaats Bremer Wildernis
Noorderreed 22, Sondel

Natuurbegraafplaatsen Friesland - Fryslân