Begeleiding bij baby uitvaart in Joure | Sneek | Lemmer | e.o.

Baby-uitvaart

Afscheid nemen van je (premature) baby
Je baby verliezen tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling is een van de meest ingrijpende soorten verlies waarmee je als ouders te maken kunt krijgen. Het verwelkomen van jullie kindje gaat immers samen met het afscheid nemen.

Het moment waarop je dan bepaalde keuzes voor het afscheid moet maken. Keuzes die jullie je heel anders hadden voorgesteld.

Als je baby overlijdt voor 24 weken zwangerschap dan is er volgens de wet geen verplichting om te begraven of te cremeren.
Na 24 weken zwangerschap is de baby voor de wet levensvatbaar en moet het kindje begraven of gecremeerd worden.

Baby uitvaarten

Dat wil niet zeggen dat als je kindje voor de 24 weken zwangerschap overlijdt, jullie je kindje niet mogen begraven of cremeren. ALLES MAG. Een opbaring, een afscheid in kleine of grote kring, het mag allemaal georganiseerd worden. Laat je gevoel spreken en de mooiste ideeën ontstaan voor een bijzonder afscheid

Ik denk met jullie mee en begeleid jullie bij het verzorgen van een bijzonder afscheid van jullie baby.

Ik ben stil om jullie verdriet, wens jullie moed, kracht en sterkte toe.

Thuis opbaren

Jullie kunnen je kindje thuishouden tot de dag van het afscheid. Denk bijvoorbeeld aan wateropbaring. Door het kindje in een bakje met water te leggen, wordt de omgeving van de baarmoeder nagebootst en neemt de huid een natuurlijke kleur aan. Dit geeft ouders de kans om foto’s te maken en langer afscheid te kunnen nemen.

wateropbaring premature baby
wateropbaring

Regie in eigen hand

Bij het organiseren van het afscheid van jullie baby bespreken we eerst jullie wensen. Wat willen jullie zelf doen? Waar zouden wij bij kunnen helpen? Wellicht willen jullie enkel ondersteuning bij de meer praktische zaken en doen jullie het verdere afscheid het liefst zelf. Alles is mogelijk.

Als er broers en zussen zijn, zullen wij deze ook betrekken bij het regelen van de uitvaart. Als ze er behoefte aan hebben, mogen ze helpen en zullen we alle vragen beantwoorden.

Baby-uitvaarten